Winemaker’s Dinner – Herdade do Sobroso från Alentejo!

Njut av en 5-rättersmeny och 5 viner från Herdade do Sobroso i Portugal. Den 28:e november får vi besök av Sofia Ginestal och Filipe Teixeira Pinto från den kritikerhyllade vingården Herdado do Sobroso i korkekarnas hemvist Alentjo i Portugal.

Herdado do Sobroso är en vinproducent från staden Vidigueira i Alentejo, Portugal. Gårdens vinmalare Filipe Teixeira Pinto och Luís Duarte – årets vinmakare i Portugal 2001 – producerar klassiska Alentejoviner på lokala druvor (Trincadeira, Aragonez) som de blandar med interbationella druvor som Syrah och Cabernet Sauvignon. Det blir smakrika, kraftfulla och spännande viner som samtidigt är mjuka och behagliga att dricka redan nu.

Herdade do Sobrosos viner har hyllats både lokalt i Portugal och vunnit priser i alla valörer i London och Bryssel. Även vinikonen Robert Parker har fått upp ögonen för denna underbara vingård!

Sofia och Filipe presenterar kvällens viner, deras vinfilisofi samt vingården och dess historia.

Dennis LArsson på Gastonomi Harmoni har ställt samman en specialkomponerad 5-rättersmeny där varje rätt matchar ett av vinerna- Efter ett välkomstbubbel kommer du att till maten få njuta av fem olika viner från Herdade do Sobroso. Ett fantasktiskt tillfälle att bekanta dig med viner från Alentejo i Portugal tillsammans med dina vänner i en familjär atmosfär!

NÄR: 28/11 kl 18.30

VAR: Restaurang Gastronomi & Harmoni, Dragörkajen, Limhamn

PRIS: 995kr

Boka din plats: Direkt till Gastronomi & Harmoni på

040-294000 eller mejla oss på dragorkajen@gastronomiharmoni.se

eller på event@winetales.se